Összművészeti kiállítás Szép Ernő tiszteletére

Összművészeti kiállítás Szép Ernő tiszteletére

szepernoMint arról korábban beszámoltunk a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület a Pepper Art Projects-szel együttműködve a 130 éve született Szép Ernőre emlékezik. A szerző tiszteletére rendezett kiállítás 2014. december 11-én, csütörtökön 18:00 órakor nyílik Szép Ernő egykori törzshelyén, a régi Japán kávéház épületében található Japán Szalonban.

Az összművészeti kiállításon a Szép Ernő műveiből, színdarabokból, filmekből álló összeállítás mellett fiatal alkotók munkái is megtekinthetőek lesznek. A 18 és 30 év közötti művészek számára kiírt képzőművészeti pályázatra — részben a határon túlról — több mint 90 alkotás érkezett, ezek legjobbjai kerülnek bemutatásra.

A rendezvényt Balogh Lilla Szép Ernő-kutató, a kiállítás kurátora nyitja meg. A művekből Hegedűs D. Géza Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész előadásában hallhatunk részleteket, fuvolán közreműködik Balogh Szilvia.

Az esemény zárásaként Kirschner Péter, a MaZsiKe elnöke, illetve Deák Gábor, az egyesület elnökségi tagja átadja a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület 2014. évi a „Magyar Zsidó Kultúráért” és a „Magyar Zsidó Oktatásért” díjait.

Az évforduló alkalmából a Japán Szalonban rendezett kiállításon, a pályázat legjobb tíz alkotása is bemutatásra kerül! Pályázni lehet rajzzal, festménnyel, szoborral, fotóval, fotómontázzsal, vagy bármilyen kreatív képzőművészeti alkotással, amely valamilyen módon az íróhoz köthető. Egy személy vagy csapat akár több alkotással is pályázhat. A pályamunkák mérete max. 50×60 cm. A pályaműveket, illetve a művész néhány soros bemutatkozását pdf-formátumban kérjük a szeperno2014@gmail.com címre elküldeni.

A három díjnyertes pályamunka pénzjutalomban is részesül:
I. díj: 50 000 Ft
II. díj: 30 000 Ft
III. díj: 20 000 Ft.

Részletek>>>