Békés Szombatot kívánunk!

Békés Szombatot kívánunk!

sabbatlanyIsmét eltelt egy hét, készülhetünk az este beköszöntő Szombatra. Ma fél hat előtt két perccel köszönt be a Sábesz, így készülhetünk az ünnepre.

Aktuális hetiszakaszunk közli az első alkalommal megejtett zsidó népszámlálás utasításait, valamint a Szentélyben használt kenőolaj és füstölőszer készítésének módját. A szidra központi témája az aranyborjú készítésének botrányos ténye, valamint annak nemzedékekre szóló következményei.

“Ha felveszed Izrael fiainak fejszámát megszámlálásuk alkalmával, akkor adja meg mindenki lelkének váltságát az Örökkévalónak, midőn számba veszik őket, és ne legyen rajtuk csapás, midőn megszámlálják őket.”

“כִּי תִשָּׂא אֶת רֹאשׁ בְּנֵי יִשְׂרָאֵל לִפְקֻדֵיהֶם וְנָתְנוּ אִישׁ כֹּפֶר נַפְשׁוֹ לַיהוה בִּפְקֹד אֹתָם, וְלֹא יִהְיֶה בָהֶם נֶגֶף בִּפְקֹד אֹתָם.”

Szombat bejövetele: 17:28
Szombat kimenetele: 18:34

Hetiszakasz: Ki Tiszá (כִּי תִשָֹּא)

dr.Frölich Róbert főrabbi tanítása a hetiszakaszról:Minden hittestvérünknek Békés Szombatot, és jó pihenést kívánunk!

שַׁבָּת שָׁלוֹם


A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) krízismenedzsment csoportja a mai ülésén lényegbevágó döntéseket hozott a koronavírus terjedésének megelőzésére a Mazsihisz, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) és a rabbikar vezetésének egyetértésével>>>