Elkezdődött az idei Zsidó Kulturális Fesztivál

Elkezdődött az idei Zsidó Kulturális Fesztivál

Vasárnap este három helyszínen is egy időben zajlottak az idei Zsidó Kulturális Fesztivál nyitókoncertjei.

A Dohány utcai zsinagógában -ahol a hivatalos megnyitó előtt, amelyet a BZSH elnöke, Mester Tamás mondott el- flashmobbal lepték meg az érkező vendégeket a Herzl téren. Felcsendültek a legismertebb jiddis és héber dalok. Akárcsak az elmúlt években mindig, ezúttal is a Budapest Klezmer Band nyitotta meg az idei fesztivált. A zenekar idén Fesztbaum Bélával és Jordán Adéllal kiegészülve adott feledhetetlen koncertet.
A Dohány zsinagógában zajló koncerttel egy időben néhány sarokkal arrébb a Wesselényi 17-ben Villányi Dániel zongoraművész szólóestjét élvezhették a nézők.

A Hegedűs utcai zsinagógában egy olyan trió állt össze, amelynek három tagja közösen még soha nem lépett színpadra: Zsédenyi Adrienn Zséda énekesnő, Darvas Ferenc zeneszerző és Müller Péter Sziámi előadóművész, költő adott egész estés koncertet a lelkes közönségnek.

Ma a Dohány zsinagógában Bródy János, a Goldmark teremben Bauer Andrea és baráti társasága, a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában a Shabbathsong Klezmer Band, Oláh Gergő és Pajor Tamás koncertezik.
A Wesselényi 17-ben csellóest lesz, míg a Bálint Házban Benedek István Gábor: Európa keringő című könyvének bemutatójára kerül sor.