Zsidó gettók Európában és Magyarországon – konferencia a Holokauszt Emlékközpontban

Zsidó gettók Európában és Magyarországon – konferencia a Holokauszt Emlékközpontban

Október 19-én és 20-án a Holokauszt Emlékközpont és az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat közös szervezésben kétnapos nemzetközi konferenciát rendez Elválasztva a társadalomtól – A zsidó gettók Európában és Magyarországon címmel az Emlékközpont zsinagógájában.

A konferencián Európából, az Egyesült Államokból és Izraelből érkezett kiemelkedő kutatók magyarországi kollégáikkal együtt elemzik a nácik által megszállt területeken lezajlott gettósítási folyamat általános jellemzőit, valamint a Baltikumtól Belgiumig rámutatnak az egyes országokra jellemző sajátosságokra. A konferencia második napját a tragikus történet magyarországi fejezetének szenteljük.

A konferencia mindkét napján magyar és angol tolmácsolást biztosítunk tudatja a HDKE. A személyes részvétel mellett az eseményt az Emlékközpont Facebook oldalán (magyar nyelven) és YouTube -csatornáján (angol nyelven) is közvetítjük. Amennyiben személyesen szeretne részt venni az eseményen, kérjük, regisztráljon a https://bit.ly/2WKVtZF címen, online részvétel esetén is megköszönjük, ha regisztrál.

A konferencia teljes programja itt olvasható>>>