A részleges vagy teljes zárlat továbbra is opció Izraelben

A részleges vagy teljes zárlat továbbra is opció Izraelben

Benjamin Netanjahu miniszterelnök figyelmeztetett, hogy Izraelben a fertőzési ráta továbbra is magas a világ többi részéhez képest, és ez “sok halálesethez” vezethet.

Hétfőn, az úgynevezett koronavírus-kabinet ülés elején beszélve, a miniszterlenök azt mondta, hogy az új fertőzések száma növekszik, de lassan, így az egészségügyi rendszert jelenleg nem fenyegeti túlterheltség.
„Célunk az, hogy megszakítsuk a fertőzési láncot, amit nagyon nehéz megtenni, ha napi több ezer új betegünk van. Digitális és humán eszközökre is szükségünk van a fertőző láncok megtalálására és nyomon követésére” – mondta.

A miniszterelnök óva intett az elkényelmesedéstől, mondván, a helyzet valószínűleg még rosszabbá válik, amikor a szeptemberi tanévkezdéskor.

Az Egészségügyi Minisztérium főigazgatója kedden figyelmeztetett, hogy mérlegelik a szigorú zárlati intézkedések újra bevezetését az új koronavírus-esetek jelenlegi arányának csökkentése érdekében.
„A részleges vagy teljes lezárás továbbra is opció” – mondta Hezi Levi professzor a katonai rádiónak.

Levi szerint a mérlegelt lehetőségek között szerepel a magas fertőzöttségű városok körzeteinek zárlat alá helyezése, és hogy a döntéshozók minden lehetséges lehetőséget megvizsgálnak a vírus terjedésének megállítására.
A zárlat egy olyan eszköz, amely csökkentheti a megbetegedések mértékét, másrészt mindannyiunk számára világos, hogy mekkora árat kell fizetnünk egy teljes zárlatért” – ismerte el.

Kedd reggelre 75.083-ra emelkedett a megerősített koronavírusos betegek száma Izraelben. Hétfőn 1801, éjfél óta 270 új esetet regisztráltak. 761 beteget kezelnek kórházban. 349 állapota súlyos, közülük 97 lélegeztetőgépre szorul, 139 állapota pedig közepesen súlyos.

Az aktív esetek száma 24.764, a felgyógyultaké 49.763 míg az elhunytaké 554.