Unják, hogy nem lehet utazni? Üljenek be a virtuális autóba Tel-Avivban!

Unják, hogy nem lehet utazni? Üljenek be a virtuális autóba Tel-Avivban!

Élménygyűjtés szempontjából az elmúlt hónapok igencsak szegényesek voltak, hiszen a koronavírus miatt nem lehetett utazgatni, így többek között Izraelbe se látogathattunk el. Mivel a jelenlegi állás szerint ez az állapot még jó pár hónapig kitart, nem árt, ha találunk valamit, amivel életben tarthatjuk kalandvágyunkat.

Ezekben a szürke időkben azért némileg segíthet az élménygyűjtésben a Drive & Listen, azaz “Vezess és hallgass” nevű weboldal, amellyel még ha csupán virtuálisan is, de otthonunk kényelméből, Tel-Avivtól Párizstól ‘beautókázhatunk’ ötven világvárost. A realisztikus hatás kedvéért pedig mindeközben az adott város helyi rádióit, valamint az utcáról beszűrődő zajokat is hallgathatjuk.

Ha az oldal jobboldali legördülő menüjéből kiválasztjuk például Tel-Avivot (Budapest is a városok között van), pár másodperc után már a volán mögött találjuk magunkat. A helyi rádiót – az utcazajjal együtt – tetszés szerint ki-be kapcsolhatjuk. Sőt, sebességet is válthatunk, így gyorsabban, vagy realisztikus idő szerint barangolhatunk Tel-Aviv utcáin.

Jelenleg az alábbi városokban “autókázhatunk” otthonról:
Amszterdam, Antalya, Barcelona, Peking, Berlin, Budapest, Buenos Aires, Chicago, Curitiba, Delhi, Dublin, Guadalajara, Hawaii, Havanna, Isztambul, Izmir, Kijev, Lauterbrunnen, Liszabon, London, Los Angeles, Madrid, Melbourne, Miami, Mumbai, München, Moszkva, New York City, Nizza, Oslo, Párizs, Prága, Rio De Janeiro, Róma, Szaloniki, San Francisco, Sao Paulo, Seattle, Szöul, Szentpétervár, Szingapúr, Stockholm, Tel Aviv, Tokyo, Toronto, Warsó, Wuhan, Jekaterinburg és Zürich.

A virtuális autókba itt tudnak beülni>>>