Végső búcsút vettek Sas Józseftől

Végső búcsút vettek Sas Józseftől

Múlt vasárnap, hosszú betegség után, szerettei körében hunyt el Sas József. A humorista az utolsó percig küzdött, ám a szervezete feladta a harcot.

A temetésére ma délben került sor a Kozma utcai zsidó temetőben, ahol dr.Frölich Róbert főrabbi búcsúzó szavait, és Fekete László főkántor gyászimáit követően a pályatársak, így Heller Tamás, Selmeczi Tibor, Beregi Péter és Gálvölgyi János is személyes hangvételű beszéddel köszönt el a nagy nevettetőtől.
“Itt most magunk vagyunk, őszintén és szomorúan. Ha már őszinteség: őszinte szeretet és barátság kapcsolt minket össze. Sokkal régebbről, mint a jelenlévők bármelyikével. Több mint 40 év. Fellépések, nyaralások, csöppnyi együttlétek. Mindig csodáltam benned az élet szeretetét, az élni akarást, a siker utáni vágyat, az elképesztő energiát. Az elmúlt két év felülmúlt mindent, amit csak elképzelni lehet. Egy színész csak a színpadon él, ha onnan lelép, olyan, mint a többiek. (…) Te nem adtad fel könnyen. Te azt sugalltad egész pályafutásod alatt, hogy nem lehet, nem szabad feladni, sikert kell csinálni. A legrosszabb körülmények között is csak hinni, és akarni kell” – mondta búcsúzásként barátja koporsója előtt Gálvölgyi János.

Sas József 82 éves volt.

Emléke legyen áldott!
ברוך דיין האמת


Képek a temetésről>>>