Vasárnap kezdődik a Zsidó Kulturális Fesztivál

Vasárnap kezdődik a Zsidó Kulturális Fesztivál

zskfSzeptember 4-én, azaz vasárnap kezdődik a Zsidó Kulturális Fesztivál, és egy héten át élvezhetjük a színvonalasabbnál, színvonalasabb előadásokat, koncerteket.

Ezúttal hat központi helyszínen, a Dohány utcai zsinagógában, a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában, a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában, a Bethlen téri zsinagógában, a Goldmark teremben, valamint a Zeneakadémián lesznek előadások, koncertek.
Kiegészítő programokra is sor kerül a Bálint Házban, a Zwack Múzeumban, a 2B Galériában, a Hunyadi téri zsinagógában, a Szegedi Új Zsinagógában, a Pásti utcai orthodox zsinagógában, valamint a Peppers Mediterranen Grillben.

A Dohány utcai zsinagógában koncertezik Rost Andrea és a Liszt Ferenc Kamarazenekar, Pajor Tamás, a Budapest Klezmer Band és az amerikai Grammy díjas Klezmatics együttes, a Ghymes és a Besh o drom, Caramel, és Boban Markovic.


A Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában lép fel Jónás Vera és a Margaret Island, Palya Bea és a Mörk, Tompos Kátya és az InFusion, a Nigun és a Kossuth-díjas Borbély Mihály, a Margaret Island, valamint Pásztor Anna.


A Goldmark teremben Vámos Miklós, Hegedűs D. Géza, Dragomán György és Szabó T. Anna, a Petruska András és Temesvári Bence, a Gólem színház társulata, a Patché Group, és Kálloy-Molnár Péter szerepel majd.


Idén két új helyszín is becsatlakozik: a Hegedűs Gyulai utcai zsinagógában Für Anikó és Karácsony János Kitalált világába leshetünk be, valamint Lakatos György és Nográdi Gergely, Falusi Mariann, Bíró Eszter, Pandzarisz Dina , Klein Judit, Illényi Katica és a Swing De Gitanes, Eyal Shiloach izraeli hegedű király és a Klezmerész együttes, valamint a Sabbathsong lép fel.


A Bethlen téri zsinagógában pedig Gálvölgyi János, Kern András, Hernádi Judit,
Myrtill és a Swinguistique, a Pankastic zenekar, Winand Gábor, Oláh Gergő, és a Dohnányi Big Band, Charlie, valamint a Finucci Bros Quartet és Szőke Nikoletta áll majd színpadra.

A részletes programot, valamint a jegyárakat megtalálják a fesztivál weboldalán>>>


Mindenkit szeretettel várunk az idei Zsidó Kulturális Fesztivál eseményeire!