Vasárnap a Goldmark teremben elevenedik meg  Elimelech Rabbi története

Vasárnap a Goldmark teremben elevenedik meg Elimelech Rabbi története

Vasárnap a Goldmark teremben megelevenedik a történelem, ugyanis a Dohány körzet meghívására a Sabbathsong Együttes előadja “Yoshke” című zenés jiddis színházi darabját.

Az együttes gyermekeinek száma már tizenkét főt számlál, így a darab főszereplőjének Elimelech Rabbinknak így nincs gondja fiatal tanítványokra. Ezen kívül egy romániai hegedű virtuóz is boldogítja, aki közben házasságkötésen töri a fejét, de a rabbi fia, sőt az ifjú hölgy is megérkezik, akit egy dal erejéig mint megélhetését kereső szabócskát is láthatunk. Végül is elérkezik a várva várt esemény, a menyegző, de hogy ki, kit vesz el, az maradjon meglepetés!

A produkcióval a Sabbathsong megpróbálja felidézni az egykori jiddis színházak hangulatát, közelebb hozni azt a világot, melyben ezek a dallamok születtek.

A rendezvény megtekintése ingyenes, de regisztráció köteles. A nagy érdeklődésre való tekintettel azonban már erre is csak korlátozott számban van lehetőség.

Érdeklődni az esetlegesen fent maradt belépőkkel kapcsolatban a 06/30-539-4683 telefonszámon, illetve a fulopvildi@gmail.com e-mail címen lehet.


A koncert időpontja:
2017. január 15. 15:00

Helyszín:
Goldmark-terem
(1075. Wesselényi u. 7. )