Új korlátozásokat vezetnek be a Izraelben hétvégékre a koronavírus megfékezése érdekében

Új korlátozásokat vezetnek be a Izraelben hétvégékre a koronavírus megfékezése érdekében

Új korlátozásokat vezetnek be a Izraelben hétvégékre a koronavírus megfékezése érdekében. A kabinet úgy döntött, hogy új korlátozó intézkedéseket vezet be a rekordszámú koronavírusos fertőzések miatt.

Ennek eredményeként az éttermek, edzőtermek és fitnesz stúdiók pénteken 17 órakor bezárnak, de a strandok nyitva maradnak, és a kijárásra nincs korlátozás.

Az éttermek vendégeket nem fogadhatnak, de a házhozszállítás és elvitelre rendelés engedélyezett, valamint a hivatásos sportolók által használt tornatermek működhetnek.

Tilos a tíz főt meghaladó kültéri és a 20 főt meghaladó szabadtéri összejövetel, de a munkacsoportok és a nukleáris  családok mentességet élveznek.

A szállodai éttermeinek kapacitása 35 százalékra korlátozódik, és a szállodákban lévő medencék nyitva maradhatnak.

A kormányhivatalok kapacitása 50% lehet legfeljebb, és az online szolgáltatások kivételével bezárásra kerülnek. A kávézók a munkahelyeken bezárásra kerülnek, kivéve az elviteli szolgáltatást.

Hétvégeken az üzletek zárva maradnak, de az alapvető szolgáltatásokat kínáló üzletek, például a gyógyszertárak és a szupermarketek nyitva lesznek.

Július 24-től (péntek) kezdve a hétvégékre bezárják a strandokat. A bevásárlóközpontok, piacok, fodrászok, szépségszalonok, könyvtárak, állatkertek, múzeumok, kiállítási helyek, uszodák és turisztikai helyszínek szintén zárva lesznek a hétvégeken.

A hétvégi korlátozások péntek délután 5 órakor lépnek hatályba és vasárnap reggel 5 óráig maradnak érvényben.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök és Beni Gantz védelmi miniszter a hétvégén dönt arról, hogy bezárja-e az oktatási intézményeket. Az oktatási rendszer leállítása az óvodák, nyári táborok és nyári iskolák bezárását eredményezné.

Csütörtök éjszakára 46.059-re emelkedett a megerősített koronavírusos betegek száma Izraelben, a frissített adatok szerint 1563 új esetet regisztráltak. 542 beteget kezelnek kórházban. 202 állapota súlyos, közülük 58 lélegeztetőgépre szorul, 110 állapota pedig közepesen súlyos. Az aktív esetek száma 25305, a felgyógyultaké 20370 míg az elhunytaké 384. A csütörtökön megvizsgált 22015 tesztből pedig 7,1% lett pozitív.