Több ezren tüntettek Netanjahu ellen Jeruzsálemben és Tel-Avivban

Több ezren tüntettek Netanjahu ellen Jeruzsálemben és Tel-Avivban

Több ezer izraeli gyűlt tegnap este különböző helyszíneken össze, hogy tiltakozzon Benjamin Netanjahu miniszterelnök ellen a korrupcióval kapcsolatos botránya és a koronavírus-válság kezelése miatt. Ez volt a hetedik egymást követő hétvége, amikor a miniszterelnök leváltását követelve vonultak az utcára a tüntetők.

Az úgynevezett „Fekete Zászló” tüntetésekre több mint 250 hídon és kereszteződésen került sor országszerte, amelyek során a tüntetők felszólították a miniszterelnököt, hogy mondjon le.

A rendőrség szerint mintegy tizenötezer tüntető gyűlt össze a miniszterelnöki rezidencia környékén Jeruzsálemben, és több százan Tel-Avivban is.

A tüntetők lemondásra szólították fel Netanjahut, mert nem védte meg a járvány által érintett munkahelyeket és vállalkozásokat.

A tiltakozók száma az elmúlt hetekben egyre nő, azzal vádolják a miniszterelnököt, hogy elvonja a lakosság figyelmét korrupciós ügyéről. Netanjahu azzal vádolta a tiltakozókat, hogy megcsúfolják a demokráciát.

A miniszterelnök pártja, a Likud a tüntetéseket „baloldali zavargásoknak” nevezte, és azzal vádolta a 12. csatornát, hogy a miniszterelnök ellenfeleit segíti híreivel.
„Netanjahu azért harcol, hogy Izrael gazdasága normalizálódjon, és hogy támogatásokat szerezzen az izraeli polgárok számára” – írta a Likud nyilatkozatában.