További szigorítások bevezetését tervezik Izraelben

További szigorítások bevezetését tervezik Izraelben

Az izraeli egészségügyi minisztérium kéthetes jelentős szigorítást és az iskolai oktatás szüneteltetését kéri a kormánytól, hogy ezzel megpróbálják visszaszorítani a koronavírus egyre gyorsabb ütemű terjedését. Amennyiben a jelenlegi terjedési ütem maradna, 13 nap alatt megkétszereződne az új fertőzöttek száma a helyi közszolgálati rádió híradása szerint.

Az ultraortodox városokban ismét kiemelkedően gyorsan terjed a járvány, szombaton az ultraortodox Beitar Illitben a koronavírus-tesztek 24 százaléka, míg a nem vallásosok lakta Tel-Avivban csak 3 százaléka bizonyult pozitívnak.

Több helyi önkormányzat az iskolák bezárása mellett döntött.

Közben 1,09 millióra nőtt a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett oltóanyag első dózisával az elmúlt két hétben már beoltottak száma.  A tel-avivi Ichilov kórház és a városháza közösen hatalmas sátrat állítottak fel a Rabin téren, ahol naponta ötezer oltást adhatnak be a lakosság koronavírussal szembeni minél gyorsabb védelme érdekében.

A rögzített adatok szerint tavaly március óta 435.866-an fertőződtek meg koronavírussal. Jelenleg 48.908 aktív fertőzöttet tart nyilván az egészségügyi minisztérium honlapja. A vírus okozta betegségben tavaly február óta 3.404-en haltak meg. Jelenleg 1298 beteget ápolnak a kórházakban, közülük 769-en súlyos állapotban vannak, 196 embert kapcsoltak lélegeztetőgépre.