Tovább emelkedik a koronavírusos megbetegedések száma Izraelben

Tovább emelkedik a koronavírusos megbetegedések száma Izraelben

Szerda reggelre 54663-ra emelkedett a megerősített koronavírusos betegek száma Izraelben, tegnap  rekordszámú 1977, éjfél óta 303 új esetet regisztráltak.

A megbetegedettek közül 663-at kezelnek kórházban, közülük 259 beteg állapota súlyos, nyolcvanketten lélegeztetőgépre szorul.

Az aktív esetek száma 31313, a felgyógyultaké 22920 míg az elhunytaké 430.

A kedden végzett 25725 tesztből 7,7 százalék, a ma végzett 3699 tesztből 8,2 százalék lett pozitív.

Izrael askenázi főrabbija, David Lau levelet írt Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek és Juli Edelstein egészségügyi miniszternek arra kérve őket, hogy vizsgálják felül a zsinagógák látogatására vonatkozó korlátozást.

A jelenleg érvényben lévő rendeletek szerint adott esetben az imahelyeken legfeljebb tíz fő tartózkodhat, maszkot kell hordaniuk és tartaniuk kell a két méter távolságot egymástól.

Lau rabbi azt állítja, hogy a rendelet nem veszi figyelembe az egyes vallási intézmények méretét, és arra kérte a politikai vezetést, hogy értsék meg, hogy a hívők a zsidó nagy ünnepek előtt a következő két hónapban nagyobb számban akarnak majd a zsinagógákba látogatni.
“Abból amit látok és tudok, a zsinagógák látogatói nagyon szigorúan követik az előírásokat. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy az embereknek csak nagyon kis százaléka fertőződött meg ezeken a helyeken.” – írta Lau.