Több mint négyezren vettek részt a 6. Budapesti  Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon

Több mint négyezren vettek részt a 6. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon

Vasárnap lezárult a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál hatodik mustrája, amelynek közönségdíjas filmje a “Volt egyszer egy Németország” lett.

A zsidó kultúrát bemutató nemzetközi és izraeli filmtermés legjobbjait vonultatta fel az elmúlt évekből a Puskin és a Művész mozikban. Most először Debrecen, Pécs, Kecskemét és Szeged is csatlakozott a fesztiválhoz.

Az elmúlt években egyre több érdeklődőt vonzó Budapesti Zsidó Filmfesztivál és a szintén népszerű Izraeli Filmhét szervezői az idei évben döntöttek a közös folytatás mellett: az idei “ZSIFI” – mely a tematikus filmfesztiválok között kiemelkedő, több mint 80%-os látogatottsággal zárt – a két, eddig külön működő rendezvény évtizedes tradícióit egyesítette.

A fesztivál egyik kísérőprogramjaként Tilla, Főzelékes Feri és a közönség Budapest legjobb hummuszát kereste: a nyilvános kóstoló alapján az első helyet a Dobrumba étterem hummusza nyerte el, a Közel-Keleten gyakorlatilag intézményként működő étel Budapesti toplistájának második helyére pedig a Hummusbar és a Fannan került.

A 6. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál főszervezője a Bálint Ház-MAZS Alapítvány, kiemelt partnere Izrael Állam Nagykövetsége és az Izraeli Kulturális Intézet. A filmfesztivál része a Judafest – a zsidó kultúra ünnepe rendezvénysorozatnak.