Tizenötezer felett a fertőzöttek száma Izraelben

Tizenötezer felett a fertőzöttek száma Izraelben

Szombatra 15148-ra nőtt a megerősített koronavírusos esetek száma Izraelben.

130 beteg állapota súlyos, közülük 102 lélegeztetőre szorul. 99 állapota közepesen súlyos, míg 8562 enyhe tüneteket tapasztal. A felgyógyultak száma 6159, az elhunytaké 198.

Netivot és Beit Semes számos körzetét, ahol kiugróan magas volt a koronavírusos fertőzöttek száma, vasárnap reggel 6 órától pénték reggel 6 óráig lezárják.

A zárlat alatt a Pokgárvédelmi Parancsnokság és a Védelmi Minisztérium felel a lakosok napi élelmiszer ellátásáèrt és egyéb alapvető szükségleteiért.

399 személyt diagnosztizáltak koronavírussal Beit Semesben és 83-at Netivotban, az elmúlt három napban Beit Semesben 22 míg Netivotban 19 százalékkal nőtt fertőzési ráta.

A kormány péntek délután jóváhagyta számos korlátozó intézkedés enyhítését. Szombat estétől kezdve a kisebb boltok, fodrászatok és szépségszalonok ismét megnyílhatnak, amennyiben nem plázában vagy nagyobb bevásárlóközpontban működnek.

Szintén jóváhagyásra került 200 sékel összegű bírság kiszabása azokra a személyekre, akik maszk nélkül lépnek ki az utcára. A maszk hordása közterületen 7 éves kortól kötelező mindenki számára.