Mazsihisz-BZSH: Támogatjuk a nehéz helyzetbe jutott munkavállalóinkat

Mazsihisz-BZSH: Támogatjuk a nehéz helyzetbe jutott munkavállalóinkat

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) szociális válságalapot hozott létre azon kisgyermekes munkavállalói támogatására, akik anyagilag nehezebb körülmények közé kerültek a koronavírus-helyzet következtében.

A Mazsihisz bevétele mintegy másfélmilliárd forinttal csökkent a turisztikai forgalom mostani megszűnésével, ami oda vezetett, hogy a további felülvizsgálásig minden hitközségi dolgozó bérét csökkenteni kellett. Ezt az intézkedést annak érdekében kellett meghozni, hogy elkerüljük a munkavállalói létszámcsökkentést.

A bércsökkentés különösen sújtja azokat a dolgozókat, akik 18 év alatti gyermeket, gyermekeket nevelnek, így számukra a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) szociális válságalapot hozott létre, melyre a kisgyermekes munkavállalóink nyújthatnak be igényt. A Szociális Krízis Alap nevű forrás 2020 május és december között több millió forintos induló összeggel működik, amely lehetőség szerint bővíthető.

A támogatásra a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségével és taghitközségeivel munkaviszonyban álló személyek jogosultak, az írásban benyújtandó kérelmekről négy tagú bizottság dönt.