Támogassuk közösen bajba jutott hittestvéreinket!

Támogassuk közösen bajba jutott hittestvéreinket!

Egy kicsiny keresztény közösség, az Iványi Gábor által alapított a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) most bajban van. Nem tud segíteni, nem képes gondoskodni a segítséget kérőkről. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ezért arra biztat mindenkit, hogy segítse adományával a rászorulókat!

A zsidó kultúrában az adományozást „cödákának” (צדקה) nevezzük. A cedek (צדק) szó igazságot jelent, hiszen amikor adunk, akkor nem nagyvonalúak vagyunk, hanem megkíséreljük helyreállítani az igazságot.

Van, akinek nem jut hajlék, betevő falat, elemi biztonság, tisztálkodási lehetőség, vagyis az emberi méltóság anyagi minimuma sem.

Létezik egy vallási közösség, amely sokak emberi méltóságáért dolgozik. A Mazsihisz és a BZSH egyenként 613 ezer forinttal, összesen tehát 1 millió 226 ezer forinttal segíti a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) támogatottjait.

Mózes ötödik könyvében (דברים) olvashatjuk:
“Ha valaki egy szegény embert kéregetni lát, de elfordítja a fejét, áthágja a “…ne keményítsd meg
szívedet, és ne zárd be kezedet szűkölködő testvéred elől…” bibliai parancsolatát.

A keresztény szegényeknek ugyanúgy ételt és ruhát kell adni, mint Izrael szegényeinek. Mindenkinek lehetőségeihez képest kell cedákát adnia.

Éppen ezért arra biztatunk mindenkit, hogy járuljon hozzá minden honfitársunk alapvető emberi méltóságának megőrzéséhez, és kérjük, segítse adományával a rászorulókat! Segítség nélkül szegényebb lesz a hazánk.

Számlaszámunk: 11707024-20408022
Az utalásra kérjük ráírni: Adomány MET támogatására