Szombaton Múzeumok Éjszakája a zsidó negyed emblematikus helyein

Szombaton Múzeumok Éjszakája a zsidó negyed emblematikus helyein

A Dohány utcai zsinagóga és a Magyar Zsidó Múzeum és levéltár idén is a már megszokott színes programokkal vesz részt a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatában.

Június 22-én, szombat este 10 órától várjuk a virrasztani vágyó látogatókat, hogy együtt töltsünk el egy éjszakát a zsidónegyedben.

Az immár tizedik alkalommal megrendezett „Zsidónegyed Éjszakája” során izgalmas és színes programokon vehetnek majd részt az érdeklődők, a Magyar Zsidó Múzeumban és a Dohány utcai zsinagógában és a zsinagóga előtti Herzl Tivadar téren koncertekkel, tárlatvezetésekkel, éjszakai zsidónegyed sétákkal várjuk a velünk éjszakázókat.

A Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár a Múzeumok Éjszakáján is állandó kiállításával és számos izgalmas programmal várja látogatóit.

Ezen az éjszakán a rabbik sem alszanak, dr. Verő Tamás főrabbi készen áll majd, hogy a látogatók kérdéseire válaszoljon a zsidó vallással, hagyománnyal, történelemmel kapcsolatban. Az éjszakát közös szabadtéri szombat búcsúztatással kezdjük dr.Frölich Róbert főrabbi vezetésével.

A Dohány utcai zsinagóga falai között kórusművek hangzanak el, s ezen a különleges éjszakán megszólal a nemzetközi hírű templom gyönyörű hangú orgonája is. Természetesen vezetett séták keretében is megcsodálhatják az Európa Örökség díjas zsinagógát.

Részletes program:
21.50
Szabadtéri gyertyagyújtás dr. Frölich Róbert főrabbi vezetésével

22.00
Kapunyitás: Magyar Zsidó Múzeum, Dohány utcai zsinagóga

22:30
Molnár Dixieland Band koncert a zsinagóga előtti téren
A szegedi Molnár Dixieland Band Magyarország legrégebben fennálló, legismertebb és legelismertebb, nem fővárosi jazz-formációja. 1964 óta az egész országot bejárták. Különféle jazz-fesztiválokon, klubokban, egyetemeken, kultúrházakban lépnek fel évi 50-100 alkalommal, az elmúlt évtizedekben számos nemzetközi koncertkörúton vettek részt, és a műfaj legnagyobbjaival léptek színpadra. A legismertebb európai jazz-szövetség, a Német Jazz Föderáció szerkeszti a tradicionális jazz európai családfáját, ahol az EMERTON-díjas Molnár Dixieland Band az előkelő legfelső régióban helyezkedik el.

22.30; 23.30; 00.30
Rendhagyó éjszakai zsidónegyed séták
Egy-egy sétán legfeljebb 20 fő tud részt venni, ezért kérjük, hogy előre regisztráljon a zsidonegyedsetak@gmail.com címen. A séták a Goldmark terem elől indulnak (Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.)