Szintetikus szaruhártya: Elvégzik az első beavatkozásokat embereken is

Szintetikus szaruhártya: Elvégzik az első beavatkozásokat embereken is

Jóváhagyták a forradalmian új CorNeat KPro szintetikus szaruhártya első beültetését tíz betegnél a Petah Tikván lévő Beilinson Kórházban.

Az implantátumot a deformált, heges vagy homályos szaruhártya pótlására fejlesztették ki, és várhatóan teljes mértékben rehabilitálja a szaruhártya vak betegeinek látását közvetlenül a beültetés után.

Az eszköz lencséje, amely a tökéletes szaruhártyával egyenértékű optikai minőséget nyújt, integrálódik a páciens szemszövetéhez, a kötőhártya alá helyezett egyedi szabadalmaztatott nano-szövetből.
“Szigorú preklinikai vizsgálatok és sikeres állatkísérletek után bízunk benne, hogy tovább haladhatunk, és bebizonyítjuk készülékünk biztonságát és hatékonyságát. Készülékünk implantációs eljárása, amelyet az elmúlt négy évben fejlesztettünk ki, nem támaszkodik a donorszövetre, viszonylag egyszerű és kevesebb, mint egy órát vesz igénybe a beültetése. Arra számítunk, hogy vak betegek milliói számára szerte a világon, még azokon a területeken, ahol nincs szaruhártya gyakorlat vagy a szervadományozás kultúrája, lehetővé válik a látás visszanyerése.” – mondta Dr. Gilad Litvin, a CorNeat vezető orvosa és a KPro feltalálója.

A Beilinsonban végzett klinikai vizsgálatot Dr. Irit Bahar, a szemészet vezető főorvosa fogja irányítani.