Szeptemberben ismét Zsidó Kulturális Fesztivál!

Szeptemberben ismét Zsidó Kulturális Fesztivál!

A nyár idén is, mint mindig, a zsidó kultúra ünnepével búcsúzik Budapesttől, szeptember 3. és 14. között érkezik a Zsidó Kulturális Fesztivál, amely immár bő másfél hétig tart, mert az ünnep és a nyár jó, ha csak későn fejeződik be.

A Dohány utcai Zsinagóga programjairól már tájékozódhatnak a Broadway jegyiroda honlapján. De hamarosan a többi helyszín programját is közöljük. Lesznek izgalmas és látványos színházi produkciók a Goldmark teremben, különleges zenei kalandozások a Bethlen téri és a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában. Eleven, kortárs közép-európai zsidó kultúra, ahogy a szemünk előtt zajlik éppen. Tervezzék meg, legyenek ott mindenhol és nem hisznek majd a szemüknek.

Jön hozzánk és Önökhöz a Budapest Klezmer Band a Budapest Bárral közösen, együtt játszik rajtuk kívül Szakcsi Lakatos Bélával és Tony Lakatossal a Trio Midnight, méghozzá Gábor S. Pál slágereit, egymásra talál Gershwin zenéjében Balázs János zongoraművész és a Budapest Jazz Orchestra, a Sabbathsong és a 100 Tagú Cigányzenekar, szólóban lesz köztünk Koncz Zsuzsa és Révész Sándor a Piramis zenekarból Halkan szól a jazz, dübörög a rock and roll, slágerek szólnak egy kis édes félhomályban.

Istent szólítják majd a nemzetközi kántorkoncert résztvevői, mindenkit szeretettel várunk oda, ahol újra ünnep zsidónak lenni.

Mindenkit szeretettel várunk, ünnepeljük együtt a zsidó kultúrát!