Százszázalékos hatékonyságú az új izraeli koronavírus-gyógyszer

Százszázalékos hatékonyságú az új izraeli koronavírus-gyógyszer

Százszázalékos sikerességi rátáról számolt be egy izraeli biotechnológiai cég az első 10 páciens állapotával kapcsolatban, miután az általuk fejlesztett készítmény klinikai tesztjének korai fázisában megkapták a betegek a gyógyszert.

A Bonus BioGroup vállalat a New Orleansban megrendezett Society for Cell & Gene Therapy konferencián mutatta be a klinikai vizsgálatok I/II. fázisának előzetes eredményeit.

A Bonus BioGroup MesenCure nevű készítménye képes enyhíteni a gyulladást és az életveszélyes, légúti tüneteket, melyeket a koronavírus okozta Covid-19 megbetegedés vált ki. A Rambam Egyetemi Kórház igazgatóhelyettese elmondta, hogy a MesenCure olyannyira ígéretesnek bizonyul, hogy az intézmény azon dolgozik, hogy folytathassák a gyógykészítmény használatát – írja a Jerusalem Post.

A Bonus közleménye szerint a MesenCure-t 10, 45 és 75 év közötti Covid-páciens kezelésére használták fel, akik közül kilencen krónikus betegségben is szenvednek a koronavírus okozta megbetegedésen kívül.

A mellkasi röngtegenek eredményei szerint a tüdőgyulladás 40 százalékkal enyhült, 55 százalékról 15 százalékra, a kezelés után csupán öt nappal. Egy hónappal később a tüdőgyulladás mértéke 1 százalékra csökkent. A gyulladás csillapításán kívül jelentősen javultak a páciensek légzőfunkciói – véroxigénszintjük pedig 95 százalékra emelkedett, és tüdejük csaknem teljes mértékben a megbetegedés előtti állapotához tért vissza egy hónap alatt.

A MesenCure tesztjének legjelentősebb eredménye azonban az, hogy a páciensek alig egy nappal a kezelés után elhagyhatták a kórházat az állapotuk javulása miatt. A vállalat szerint mellékhatásokat nem okozott a készítmény a betegeknél.

A Bonus BioGroup közölte, hogy a pácienseket 30 napon keresztül megfigyelés alatt tartották a kezelést követően, és egyikük kivételével mind túlélték a megbetegedést. Az elhunyt nem a Covid-19-ben, hanem egy súlyos krónikus betegségben vesztette életét.