Száznyolcvanöt új koronavírusos megbetegedést regisztráltak Izraelben

Száznyolcvanöt új koronavírusos megbetegedést regisztráltak Izraelben

Szerda reggelre 18.268-ra emelkedett a megerősített koronavírusos betegek száma Izraelben. Az éjszaka 88 új esetet regisztráltak, 24 órás viszonylatban 185-öt. 31 beteg állapota súlyos, közülük 24 szorul lélegeztetőgépre, míg 41 állapota közepesen súlyos, míg 2689 személy enyhe tüneteket tapasztal. A felgyógyultak száma 15168 míg az elhunytaké 299.

Juli Edelstein egészségügyi miniszter kedden figyelmeztetett, hogy a megújult koronavírus-kitörés gyorsan „drámai eseménnyé” válhat, és kijelentette, hogy az országos zárlat újbóli bevezetése csak úgy kerülhető el, ha a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályokat ugyanolyan szigorúan betartják, mint a közlekedési törvényeket.
“Aki arcmaszk nélkül jár, olyan, mintha óránként 160 kilométer sebességgel haladna. 2019-ben az egész évben 349 haláleset történt közlekedési baleset következtében. Az elmúlt három hónapban 298 embert ölt meg a koronavírus, és több mint 18 000 embert fertőzött meg. Gyorsan haladunk a napi több mint 200 beteg felé. Az átmeneti nyugalom után, a szabályok figyelmen kívül hagyása okozta ezt a növekedést. Nincs itt semmi varázslat: ha az utasításokat ajánlásként kezeled, a koronavírus nem tűnik el. Ez ennyire egyszerű.” – mondta Edelstein a déli Negev régióban lévő orvosi központokban tett látogatása során.

Edelstein kiemelte a fontosságát annak, hogy a napi tesztek számát további növeljék. Pénteken végezték eddig egy nap alatt a legtöbbet, 16 224 tesztet.
„Célunk, hogy naponta több mint 30 000 tesztet végezzünk” – zárta szavait az egészségügyi miniszter.