Mától a szabadban nem kell maszkot viselni Izraelben

Mától a szabadban nem kell maszkot viselni Izraelben

Vasárnaptól az összes tanuló számára normális tanrend van érvényben az iskolákban Izraelben. Az oktatás a hét hat napján folyik, a hallgatók vagy tanárok számának korlátozása nélkül. A diákok mentesülnek a maszkviselés alól a nyílt területeken, a sportórákon és evés közben.

A felsőtagozatosok és a középiskolák esetében az igazgatók az oktatás ötödéig továbbra is alkamazhatják a távoktatást, az egyéni tanulás és az iskolai csoportok kombinációja mellett.

Továbbá a mai naptól megszűnik a maszkviselésre kötelező rendelet a szabadban. Azonban zárt térben továbbra is hordani kell. Az Egészségügyi Minisztérium főigazgatója, Chezi Lévi pénteken írta alá a rendeletet.

A kinti maszkviselésre vonatkozó rendelet eltörlése ellenére az Egészségügyi Minisztérium azt javasolja, hogy a polgárok továbbra is viseljenek maszkot a szabadban és a nagy összejöveteleken.
„Jelentős csökkenés tapasztalható a morbiditásban, de azt tanácsolom, hogy nagyon szoros összejövetelek esetén, a polgárok viseljenek maszkot. Helyesen kell viselkednünk, hogy ne vesszen kárba az elért haladás.” – mondta Lévi.