Sok adomány gyűlt össze a Mitzvah Day alkalmából

Sok adomány gyűlt össze a Mitzvah Day alkalmából

mitzvah_day_logoA Heim Pál Gyermekkórházat segítette az idei magyar Mitzvah Day. Idén a Szarvasi Nemzetközi Zsidó Ifjúsági Tábor és a Frankel Zsinagóga is csatlakozott a Mitzvah Day nemzetközi programhoz, melyet 2005 óta minden novemberben megrendeznek szerte a világon, hogy a helyi közösségek rászorulóit segítsék. A magyar résztvevők a Heim Pál Gyermekkórház kis betegeinek gyűjtöttek össze több mint nyolcvan társasjátékot, hogy gyorsabban teljen számukra a kórházban eltöltött idő.

A Mitzvah Day célja, hogy a csatlakozó szervezetek a világ különböző pontjain, de ugyanazon a napon valami jót cselekedjenek együtt: csökkentsék a nélkülözést, és boldogságot vigyenek a rászorulóknak. A Mitzvah Day cselekvésre ösztönöz mindenkit kortól, vallástól, nemtől és anyagi háttértől függetlenül, hiszen itt nem pénzbeli felajánlás történik, hanem a résztvevők közösséget építő időt adományoznak. 2013-ban világszerte közel 30 ezer ember csatlakozott a programhoz önkéntes felajánlással.

A program hazai résztvevői idén a Heim Pál Gyermekkórház támogatása mellett, ismeretterjesztő programot tartottak a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjában, a Bálint Házban pedig fiatalok és holokauszt-túlélők ismerkedtek a micvák történetével, formáival és jelentőségével.

A program sikeréhez hozzájárult Verő Tamás, a Frankel Leó úti zsinagóga rabbija és felesége, Verő Bán Linda, a Lauder Javne Iskola, a Narancsliget Adományközpont, valamint számos magánszemély és vállalkozás.