Siófoki  nyitás – emléktáblák avatásával

Siófoki nyitás – emléktáblák avatásával

siofokiAz elmúlt hétvégén hetedik alkalommal utazott a Bethlen téri közösség Sábátonra Siófokra. A hagyományos „Svüeszi weekendet”, remek időjárás és nagyon jó hangulat kísérte.

A főként a Bethlen téri körzethez kötődő közel ötvenfős társaság már otthonosan mozgott a Doris Hotelban, több alkalommal is élvezettel sétált át a közeli zsinagógába, ahol az imádkozásokat és Kidusokat Deutsch Róbert főrabbi vezette. Tóra magyarázatokat hallhattak a hívek Markovics Zsolt szegedi főrabbitól, és Deutsch Pétertől a Dózsa Körzet fiatal rabbijától is.

Pénteken kora délután a Vitorlás kikötő épületének falán avattak emléktáblát Pártos Artúr egykori sportvezető emlékére melyről a városi sajtó is beszámolt.

A Sabesz bejövetele előtt a zsinagóga udvarán szép részvétel mellett felavatásra került dr. Domán István főrabbi emléktáblája. Deutsch Róbert és Markovics Zsolt főrabbik idézték fel egykori mesterük és kollégájuk emlékét és méltatták több évtizedes munkásságát. A márványtáblára koszorút helyezett el a Magyar-Izraeli Baráti Társaság, emlékezve a főrabbi több évtizedes siófoki nyári szolgálatára. A méltó megemlékezésen részt vett Domán István özvegye is. Ő gyújtotta meg a Sabeszi gyertyákat is.

A sikeres Sabaton „csak”a nyitóesemény volt. Július 3-tól augusztus közepéig péntek esténként szeretettel várják az érdeklődőket és imádkozni vágyókat.

Cím: Siófok, Széchenyi utca 4.