Remek sétaszínház volt a Radnótiban a BZSH támogatásával

Remek sétaszínház volt a Radnótiban a BZSH támogatásával

Az ELTE Radnóti Gyakorlóiskolában egy interaktív színházi előadást és kiállítást hoztak létre Ocskay László és az iskolánkban működő 101/359-es ruhagyűjtő munkaszolgálatos századhoz kapcsolódó embermentés emlékére.

A darab alapját a fennmaradt dokumentumok, levelek, a túlélők beszámolói alkották.

Az eredeti helyszín megtartásával, az épület tereit kihasználva egy sétaszínházra várták a nézőket.

A helyszín adottságaiból következően az előadást egy alkalommal csak kb. 45 fő tudta megnézni. Egy közös jelenetek váltakoztak 3 csoportban játszódó kis jelenetekkel, míg végül minden csapat minden történetet megismert.

A jelenetek az iskola alagsorában, földszintjén és első emeletén játszódtak a folyosókon és egyes berendezett tantermekben (pl. Ocskay irodája, varroda, hálóterem, stb.). Olyan történéseket villantottak fel, melyeket a visszaemlékezésekből ismerünk, és melyeknél az időrend nem elsődleges.

A BZSH és az Élet Menete Alapítvány által támogatott előadás egy kiállítással végződött, mely segített a látottak feloldásában, és teret adott egy beszélgetésre, az élmények megosztására.
Az előadás végén megkoszorúzták Ocskay emléktábláját is, a BZSH részéről Mester Tamás elnök helyezte el az emlékezés köveit.

Köszönet az előadás létrehozóinak és szereplőinek, hogy ezt a fantasztikus előadást megalkották, melyben a BZSH és az Élet Menete Alapítvány kiemelt támogatóként vett részt.