Jonathan Sacks rabbi emlékére

Jonathan Sacks rabbi emlékére

Egy évvel ezelőtt szegényebb lett a világ egy igazán kivételes zsidó szellemi óriással.

Nem csak a világ zsidósága számára hiányzik bölcsessége, tanításai, zsidó filozófiai útmutatásai, sziklaszilárd morális iránytűje, de lenyűgözött és magával ragadott vallási hovatartozástól függetlenül mindenkit.

Ezrek emlékeznek ma a világ minden táján személyesen vagy online a Tanítóra, Jonathan Sacks  Rabbira. זצ׳׳ל

Mi is emlékezünk a nemzetközi vallási vezető, filozófus, fantasztikus írói készséggel megáldott tudósra, aki 1991 és 2013 között, huszonkét éven át töltötte be a Brit Nemzetközösség Főrabbijának pozícióját, aki nagy hírű tudományos intézményekben, egyetemeken volt professzor, akinek pályafutása méltó elismeréseként tizennyolc tiszteletbeli doktori címet adományoztak.

Talmud Cháchámként, bibliatudósként Sacks Rabbi új angol fordítást és kommentárt írt generációnk első új ortodox imakönyve, a Koren Sacks Siddur számára, hasonlóan új angol fordításokkal és kommentárokkal látta el a Rosh Hashanai, Jom Kippuri, Peszachi, és Szukotti machzorokat, ünnepi imakönyveket.

Sacks Rabbit Őfelsége, az angol királynő ütötte lovaggá 2005-ben, majd 2009-ben foglalta el helyét a Lordok Házában, ahol igen komoly befolyással bírt, és ahol máig sokat idézett beszédeket hallhattak tőle.

Csatlakozva az ezrekhez, tanulással adózhatunk méltóképp HáRáv Jákov Cvi ben Dávid Árie emlékének.

Emléke legyen áldott!
ברוך דיין האמת