A világ vezetői részvétüket nyilvánították a Meron hegyi katasztrófa után

A világ vezetői részvétüket nyilvánították a Meron hegyi katasztrófa után

A világ valamennyi tájáról politikai vezetők nyílványtották részvétüket a Lag B’Omeri tragédia után, amelyben 44-en elhunytak és több mint százötvenen megsebesültek.

Susanne Wasum-Rainer, Izrael német nagykövete úgy írt, hogy “szívszorongató a több áldozatról és szenvedésről szóló jelentés”.

“Mélyen szomorú vagyok a tegnap esti Meron-hegyen történt szörnyű tragédia miatt. Gondolataim azoknak a családjaival és barátaival vannak, akik életüket vesztették. Áldott legyen az emlékük” – írta a Twitteren Neil Wigan brit izraeli nagykövet.


“Ma reggel eljutott a tragédia híre hozzánk az izraeli Meron hegyen, a Lag B’Omer-i ünnepen történtekről, amely pusztító hatású volt. Gondolataink az áldozat családjával és szeretteivel vannak” – tweetelt Heiko Maas német külügyminiszter.

Subrahmanyam Jaishankar indiai külügyminiszter, akinek nemzete pusztító koronavírus tragédia közepette van, szintén részvétét fejezte ki a közösségi média platformján.
“Mélységesen elszomorít az izraeli tragédia, ami a Meron-hegyen Lag B’Omer ünnepsége során történt. Fogadják részvétemet, és a sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánok” – írta.

“Az Európai Unió őszinte részvétét fejezi ki az áldozatok családjainak és barátainak, valamint Izrael népének. Gyors gyógyulást kívánunk a sérülteknek” – írta Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője.

“Mélységesen elszomorított a sérülések és halálesetek szörnyű híre. Szívből jövő részvétem az áldozatok családjainak és a gyors felépülést kívánok mindazoknak, akik megsérültek” – tweetelte az EU izraeli nagykövete, Emanuele Giaufret.