Pészachi csoda? Izraelben megtalálták a koronavírus-teszthez hiányzó anyagot

Pészachi csoda? Izraelben megtalálták a koronavírus-teszthez hiányzó anyagot

Úgy tűnik, hogy az izraeli tudósok sikerrel jártak egy olyan helyettesítő anyag kifejlesztésében, amelyet a minták koronavírus-tesztekben történő elemzéséhez használnak – állította vasárnap az Egészségügyi Minisztérium egy forrása a ynetnews híroldal közlése szerint.

Korábban kiderült, hogy a COVID-19 minták elemzéséhez szükséges egyik kulcs reagens hiánya csökkenti a vizsgálatok számát, ráadásul további csökkenés várható.

A Beilinson kórházi laboratórium, amely a Petah Tikván található Rabin Orvosi Központ része, több tucat különféle anyagon végzett teszteket, hogy megtalálja a hiányzó reagens pótlására alkalmas anyagot.

A forrás szerint úgy néz ki, a tudósoknak sikerült áttörést elérniük az elmúlt 24 órában, de a vizsgálatok továbbra is folynak.

Az Egészségügyi Minisztérium rögtön megkezdte felkutatni a pótlóanyag kifejlesztésének lehetőségeit, mihelyt nyilvánvalóvá vált, hogy a jelenleg használt anyag beszerzése meghiúsulhat a világszerte tapasztalható hiány miatt, ami egyúttal a vírus tesztelését is lehetetlenné teszi.

A minisztérium megkezdte az eredetileg más célokra szánt vegyi anyagok behozatalát külföldről, abban a reményben, hogy a hiányzó anyagot izraeli orvosi laboratóriumokban képesek lesznek kifejleszteni.