Ötszáz fölé emelkedett a koronavírusban elhunytak száma Izraelben

Ötszáz fölé emelkedett a koronavírusban elhunytak száma Izraelben

Péntek reggelre 70.582-re emelkedett a megerősített koronavírusos betegek száma Izraelben, csütörtökön 1786, éjfél óta 306 új esetet regisztráltak.

746 beteget kezelnek kórházban, közülük százan lélegeztetőgépre szorulnak.

Az aktív esetek száma 26.260, a felgyógyultaké 43.813 míg az elhunytaké 509. Az új karanténrendelet miatt, ami lerövidíti az elszigeteltségre vonatkozó időtartamot, a gyógyultak száma drasztikus növekedésnek indult az elmúlt egy hétben.

A csütörtökön végzett 20203 tesztből 8,8% lett pozitív, a ma végzett 8686 tesztből 3,5% lett pozitív.

A frissen kinevezett koronavírus-projektmenedzser, Roni Gamzu professzor terve tartalmazza a hétvégére kivetett korlátozások feloldását valamint további lépéseket a korlátozások csökkentésére és a vállalkozások igényeinek kielégítésére. Gamzu a jelenlegi korlátozásokat zavarónak és a közbizalomra nézve károsnak nevezte.

A katonai rádió megkérdezte Levitől, szerinte ellenezni fogják-e az ultraortodox pártok a hétvégi korlátozások megszüntetését, hogy megakadályozzák a vállalkozások működését szombaton, amely a zsidó törvények szerint tilos.„Nem zárom ki. Feltételezem, hogy vannak erre irányuló motivációik és programjuk is” – válaszolta Levi.

Miközben aggodalmát fejezte ki az új COVID-19 esetek magas száma miatt, Levi kijelentette: „van ok az optimizmusra”, mivel a fertőzési ráta stabilizálódik.