Ötre emelkedett a koronavírusos halálesetek száma Izraelben

Ötre emelkedett a koronavírusos halálesetek száma Izraelben

Szerda reggel egy 76 éves és egy 83 éves koronavírussal kezelt férfi halálával ötre emelkedett a koronavírus áldozatainak száma Izraelben. Minden elhunyt személy számos más egészségügyi problémával is küzdött.

Az Egészségügyi Minisztérium ma reggel közzétett adatai szerint eddig összesen 2030 izraeli tesztje lett pozitív a koronavírusra. Közülük 37 személy állapota súlyos, 54 személyé közepesen súlyos, 1876 enyhe tüneteket mutat. A felgyógyult betegek száma 58.

Az izraeli kormány szerda hajnalban új, szigorúbb korlátozásokat hagyott jóvá a koronavírus terjedésének ellenőrzésére. Ezek részleteit, amelyek 17 órakor lépnek hatályba, még nem jelentették be. Az intézkedések szinte biztosan olyan szigorú rendeleteket tartalmaznak, amelyek előírják az izraeliek számára, hogy 100 méternél távolabb nem hagyhatják el otthonukat. Várhatóan a tömegközlekedés használata a legalapvetőbb utazásokra korlátozódik, mint például szupermarketekbe, gyógyszertárakba és más létfontosságú szolgáltatások igénybevételére, ideértve az orvosi vészhelyzeti ellátásokat és a beteg vagy fogyatékossággal élő személyek kíséretét.

Magyarországon jelenleg 226 fertőzöttet, 10 elhunytat tartanak nyilván, huszonegyen már meggyógyultak a fertőzésből és nyolcvanöten vannak karanténban. Ezeket a számokat 6817 mintavétel alapján regisztrálták.