Öt körzet, egy helyszín, egy purimi mulatság

Öt körzet, egy helyszín, egy purimi mulatság

Öt zsinagóga körzet összefogásával szerveződik a sorsvetés idei ünnepének legnagyobb mulatsága a budapesti BB’z Bárban (Király utca 15.).

Az egyik legvidámabb zsidó ünnep alkalmából idén március 20-án délután fél hattól gyűlünk össze a Király utcai BB’z Bárban, és maradunk is hajnalig! Habár a gyerekeknek akkor már az ágyban lesz a helyük, a jóból természetesen ők sem maradnak ki: arra kérjük őket, hogy purimi szokás szerint öltözzenek jelmezbe – garantált jutalom és meglepetés jár nekik érte.

Az est folyamán lesz welcome drink, svédasztalos kóser vacsi, sok-sok finom hámán-táska, interaktív Megila-felolvasás, közben rituális hangzavar, és nevetés a felnőtteken, akik a sorsvetés ünnepe alkalmából idén is kivetkőznek majd magukból – már ami az öltözködést illeti.

Velünk lesznek a rabbijaink is: Darvas István (Bét Jehuda zsinagóga), Deutsch Péter (Bethlen téri zsinagóga), Fináli Gábor (Ohél Ávrahám), Radnóti Zoltán (Bét Sálom zsinagóga). E négy körzeten kívül a Dózsa körzet is jelezte a részvételét.

Bármilyen vidám is ez az ünnep, ne felejtsük el a purimi parancsolatokat: a cedákát és a sláhmóneszt, hiszen ilyenkor illik adakozni és ételt küldeni másoknak!

Az esemény facebook oldala>>>