Idén online és offline is lesz a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

Idén online és offline is lesz a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

Idén november 22. és december 5. között kerül megrendezésre a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál. A jubileumi tizedik fesztivál a szervezők szerint az eddigieknél is több, izgalmasabb és nem utolsósorban hosszabb lesz.

Az elmúlt 10 év alatt a ZSIFI Magyarország kulturális unikumává fejlődött, s nemcsak a hazánkban élő zsidó közösség, hanem a zsidó kultúra iránt érdeklődő társadalom is körében is egyre népszerűbb.

A tavalyi évben a járványhelyzet miatt a fesztivál az online térbe költözött, ám így is rekordnézettséget ért el az esemény. Az idei Zsifi egyfajta hibrid módon moziban és online is megrendezésre kerül, hogy azok számára is elérhető legyen, akik nem tudnak a budapesti mozikba eljutni. S mivel a filmeket kivétel nélkül eredeti nyelven, feliratozva vetítik, így a hazánkban lévő külföldi nézők is élvezhetik a filmeket.

1. HÉT: OFFLINE – a filmek egy héten keresztül a Művész és a Puskin moziban láthatóak

2. HÉT: ONLINE – a filmeket a tavaly már megismert módon, a Művész Távmozi segítségével otthonról, online lehet megnézni.

A fesztiválon mutatkozik be Mundruczó Kornél Evolúció című régóta várt filmje – a ZSIFI 10 éve alatt ez az első magyar nyitófilm.

A filmfesztivált az egyéb zsidó kulturális kísérőprogramok teszik még színesebbé. Szakmai beszélgetések, fórumok, zsidó városi séták, változatos gyerekprogramok váltják egymást a ZSIFI napjai alatt.