Online előadásokkal, jótékonysági vásárral zárja az évet a Keren Hayesod

Online előadásokkal, jótékonysági vásárral zárja az évet a Keren Hayesod

A Keren Hayesod (קרן היסוד‎) a megszorítások, korlátozások ellenére is szeretné tartalmassá és emlékezetessé tenni ezt a pár hónapot, ezért internetes előadásokkal, jótékonysági vásárral és adomány gyűjtéssel készül 2020 lezárására.

Három aktuális és izgalmasnak ígérkező, magyar nyelvű webináriummal Izrael és a zsidóság jelenéről múltjáról és jövőjéről, valamint jótékonysági vásárral készül a szervezett.

Webináriumok:

1. Előadás: A Keren Hayesod és Izrael története

Előadó: Dr. Róbert Péter
Időpont: 2020.november 15. 18 óra

Tudták, hogy a Keren Hayesod jóval Izrael születése előtt 1920-ban alakult, és az alapítvány nélkül talán Izrael állama nem is születhetett volna meg? Ha kíváncsiak, hogy mi rejtőzik még a Keren Hayesod múltjában, jelenében és jövőjében, akkor hallgassák meg a webináriumot!
Ismerjék meg a Keren Hayesod emberi oldalát, terveit! A Keren Hayesod éppen idén ünnepli 100 éves évfordulóját. Túlélt már rengeteg elnököt és kormányt, és még nagyon sokat túl is fog. Csatlakozzanak a webináriumhoz és hallgassák meg egy olyan szervezet történetét, amely 100 éve segíti a zsidóságot, hogy 100 év múlva is összetartó közösség maradhasson.

Regisztrálni az alábbi linken lehet:
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_6Dc-zzbVQnKyaKVey9QMqQ


2. Előadás: A modern zsidó állam nemzetközi jogi alapjai –Miért létezhet Izrael és miért fontos ez a számunkra

Előadó: Dr. Mészáros István
Időpont: 2020. november 29. 19 óra

Milyen történelmi múltra alapozva hozták létre Izrael államát? Milyen jogi alapokon nyugszik Izrael megalakulása, és miért fontos NEKED is tudnod ezekről? Hogyan hat ki Izrael létrejötte mindannyiunk életére? Ha a sok találgatás helyett szeretne végre pontos képet kapni Izrael szerepéről, jogi alapjairól és képbe kerülne arról, hogy miért fontos léte Izrael ott, ahol van, akkor ne hagyja ki ezt a webináriumot! Váljon Ön is Izrael szakértővé, vagy csak ellenőrizze tudását!

Regisztrálni az alábbi linken lehet:
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_yz-L6vqtRc2fsYJxW84Q8w


3. Előadás: Az 1944-45 cionista ellenállás és embermentés – Múlt és jelen. Ma is megtennék érted.

Előadó: Pécsi Tibor
Időpont: 2020. december 13. 18 óra

Hanuka ünnepén a Makkabeusok hőstetteire emlékezve szeretnénk megismertetni mindenkivel a II. világháború legnagyobb és sikeres embermentő akcióját. Tudta, hogy a cionista ellenállás nélkül ma nem élne ennyi zsidó? Vajon Ön létezne-e nélkülük? Ismerje meg az 1944-45-ös embermentés történetét, ami miatt ma többen beszélgethetünk a múltról. Hallgassa meg előadásunkat arról, hogy hogyan mentettek meg cionista fiatalok több tízezer embert.

Regisztrálni az alábbi linken lehet:
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_FrwMWtetQbSXuFUUlwgDAw


II. Jótékonysági vásár

Hamarosan elindul a szervezet jótékonysági vására. Kövessék a Keren Hayesod facebook oldalát, ahol tájékozódhatnak a folyamatosan bővülő érdekes és értékes árverési tételekről, amelyekkel szebbé tehetik környezetük ünnepét. A beérkező összegekkel teljes egészében az idősotthonokban élő holokauszt túlélőket támogatják.
Mindenki bővítheti a vásár kínálatának körét, ha elküldi felajánlását, fényképét és adatait az info@kerenh.hu címre.

A jótékonysági vásár elérhetősége:
https://www.facebook.com/Keren-Hayesod-Hungária-Alap%C3%ADtvány-931179400275733/shop/?ref_code=mini_shop_page_card_cta&ref_surface=page

A Judapest Alapítvány felajánlotta, hogy a Judapest.Store webshop felületen 2020. november 15 – 2020 december 18. értékesített termékek nettó vételárának
20 %-ával támogatja a Keren Hayesod tevékenységét.

A webshop elérhetősége: https://judapest.store/hu

Számlaszám:11705015 20001522 00000000