A hétvégén oltópontként működik az Amerikai úti Szeretetkórház

A hétvégén oltópontként működik az Amerikai úti Szeretetkórház

A hétvégi tömeges oltási akcióban 101 kórház vesz részt az országban összesen 433 oltóponttal. Ezek között immár ott van az Amerikai úti Mazsihisz Szeretetkórház is, hiszen a zsidó hitközség fontosnak tartja, hogy szerepet vállaljon a magyar lakosság védettségének biztosításában. Az oltással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók következnek az Amerikai úti intézmény Facebook oldaláról.

Szeretnénk felhívni hittestvéreink figyelmét, hogy a Mazsihisz Szeretetkórház most hétvégi oltási akciójára a jelentkezés nem önkéntes! Csak azok kaphatnak oltást a Szeretetkórház oltópontján, akik a hivatalos listán szerepelnek és erről értesítést kapnak! Az oltás államilag szervezett akció keretében történik, tehát most nem célzottan közösségünk tagjait oltják be, hanem azokat, akik az oltási rend szerinti listán szerepelnek!

A Szeretetkórház Facebook oldalán olvasható tájékoztatás szerint a kórházi oltópontok hétvégén 8-18 óra között lesznek nyitva, egy oltóponton óránként optimális esetben 12 ember oltását végzik. Az oltás és az azzal járó helyszíni adminisztráció kb. 40-60 percet vesz igénybe. Az olthatóságról a helyszíni kikérdezés alapján az oltóorvos dönt. Az oltás AstraZeneca vakcinával történik.

Fontos tudni: a koronavírussal fertőzött betegek nem olthatók, aki tehát tüneteket tapasztal magán, természetesen maradjon otthon annak ellenére is, ha esetlegesen kapott értesítést az oltásról!
A tumultus és felesleges sorban állás elkerülése érdekében kérik a pácienseket, hogy mindenki a megadott időpontra érkezzen! Az SMS-ben kapott időpont nem módosítható.

Tekintettel arra, hogy a mostani egy tömeges oltási akció és a kórházi oltópontokra egy nap alatt akár több száz embert hívnak be, a kórházak minden résztvevőtől fegyelmezettséget, türelmet és egymás iránti toleranciát kérnek a várakozás és az oltás ideje alatt! Egyúttal kérik a pácienseket, hogy az oltóponton is figyeljenek a járványügyi óvintézkedések betartására, viseljenek maszkot, és lehetőleg tartsák a védőtávolságot!

Az oltásra vigyék magukkal a TAJ-kártyát, személy igazolványt és lehetőség szerint a kinyomtatott és kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, amelyet innen tudnak letölteni. Aki kapott értesítést oltásra SMS-ben, de valamilyen oknál fogva nem tud megjelenni a megadott időpontban, csak egy későbbi alkalommal fog sorra kerülni.