Netanjahu új korlátozásokat jelentett be a koronavírus miatt

Netanjahu új korlátozásokat jelentett be a koronavírus miatt

Az izraeli kabinet csütörtökön jóváhagyta a beltéri összejövetelekre és zsinagógákra vonatkozó 20 fős, míg a beltéri rendezvények, bárok és klubok esetében 50 fős korlátozást.

“Húsz fős korlátozás érvényes a privát beltéri eseményekre is, mint például egy magánszemély otthonában rendezett parti”-  mondta Benjamin Netanjahu miniszterelnök este egy sajtónyilatkozat során.

Netanjahu azt is megígérte, hogy hamarosan nyilvánosságra hozza a következő hat hónapra szóló gazdasági támogatási tervet, ami szerinte “fogódzót” biztosít azok számára, akik küszködnek vagy elvesztették munkahelyüket.

A miniszterelnök szerint Izraelnek nem volt más választása, vissza kellett állítania néhány szankciót annak érdekében, hogy ismét lapossá váljon a görbe, és megjegyezte a súlyos állapotban szenvedő betegek számának növekedését és a növekvő fertőzési rátát, ami napi közel 1000 személyt jelent.

Netanjahu továbbá azt mondta, hogy a gazdaság mozgásban tartása fontos, de ezt a vírus tiszteletben tartásával kell tenni, és politikáját a harmonikán játszáshoz hasonlította.

Juli Edelstein egészségügyi miniszter hangsúlyozta, hogy a lakosság nem lazíthat a maszkviselés, társadalmi távolságtartás és higiénia betartásában, mert ezek teszik lehetővé a kormány számára, hogy a gazdaságot relatív működésben tartsa.

Beni Gantz védelmi miniszter jóváhagyta 500 tartalékos behívását a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására.

A döntést a pandémiára vonatkozó új értékelések fényében hozták meg, és a csapatok nagy részét 10 koronavírus szállodában fogják alkalmazni, amelyeknek az újranyitását tervezi a Védelmi Minisztérium az enyhe tüneteket tapasztaló fertőzöttek vagy a karantént igénylő személyek részére.