Milliós adományokat kapnak az izraeli kórházak a koronavírus elleni küzdelemhez

Milliós adományokat kapnak az izraeli kórházak a koronavírus elleni küzdelemhez

Az izraeli ingatlan- és hajózási mogul, a milliárdos Eyal Ofer közel nyolcmillió sékelt adományozott a három legnagyobb izraeli kórháznak, valamint egy nonprofit szervezetnek, amely élelmet és szükségleteket biztosít a hátrányos helyzetű közösségeknek, hogy ezzel segítsen a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

A Shemat Egészségügyi Központ Ramat Ganban, a Sourasky Egészségügyi Központ Tel-Avivban és a Rambam Health Care Campus Haifában egyaránt 3-3 millió sékelt kap Ofertől, a Latet Szervezet pedig másfél millió sékelt kap segítségként.

A Magen David Adom a koronavírus-tesztelés élvonalához tartozik Izraelben, és az ország egész területén mobilállomásokon teszteket végeznek, hogy csökkentsék a klinikákra bekerülő betegek számát. Izraelben jelenleg öt és félezer koronavírusos beteg van, ebből 97 súlyos állapotú.

Az adomány a Sourasky Orvosi Központban az intenzív osztály munkáját segíti, ahol a COVID-19 betegeket diagnosztizálják és kutatják az új betegség epidemiológiáját és kezelését.

A Tel Avivi Egyetem felhasználja ezt az anyagi forrást a gyógyszerek és oltások kutatására és fejlesztésére.
“Ez egy hosszútávú befektetés a jelenbe és a jövőbe. Rövid távon ez egy mód az intenzív ellátó egységek kapacitásának növelésére Izraelben és az orvosok nyomásának enyhítésére, hosszabb távon pedig a gyógymód keresésének támogatására, a gyógykezelés új rendszerének kidolgozására. Egy ilyen globális fenyegetésekkel szemben a tudomány, a technológia és az innováció a legjobb reményünk. Izrael vezető szerepet játszik ezeken a területeken, és remélem, hogy ez a kezdeményezés eredménnyel járhat a vírus elleni harcban, megtaláljuk a megoldást, így más országok is hasznát vehetik kutatásainknak” – mondta Milner egy nyilatkozatában.