Mester Tamás lett a Budapesti Zsidó Hitközség új elnöke

Mester Tamás lett a Budapesti Zsidó Hitközség új elnöke

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) csütörötökön megtartott elnökválasztásának második fordulójában a közgyűlés Mester Tamást, a Nagyfuvaros utcai zsinagóga körzet küldöttét választotta meg a BZSH új elnökének, aki három szavazattal kapott többet, mint a második Kiss Henriett.

A BZSH közgyűlésének 79 szavazójából Kiss Henriettre 38-an, Mester Tamásra pedig 41-en voksoltak. Az első körben még négy jelölt, Mesteren és Kissen kívül az eddigi elnök Ács Tamás, illetve Kőszegi Zoltán indult az elnökségért. Közülük Mester és Kiss kapta a legtöbb szavazatot, így ők jutottak a második körbe.

Kunos Pétert 72 igen szavazattal a következő öt évre újraválasztották a BZSH ügyvezető igazgatójának. Az újraválasztott ügyvezető megköszönte a közgyűlés tagjainak beléje fektetett bizalmát, és azt ígérte, hogy az elkövetkezendő négy évben is csak a budapesti zsidóságért és a BZSH-ért fog dolgozni.

A választás előtt minden jelölt bemutatkozó beszédet mondott, amelyet Mester Tamás azzal zárt, hogy visszautasította azokat a „gusztustalan támadásokat”, amelyek személyét érték az utóbbi napokban. Mint elmondta: „ezeket az embereket, akik belülről ezeket a dolgokat generálták, haladéktalanul el kell távolítani a hitközség környékéről”.

A Budapesti Zsidó Hitközség a közgyűlése a következő négy évre az elöljáróság tagjait is megválasztotta, akik a következők: Halpern György, dr. Kardi Judit, Kerényiné Rippner Zsuzsa, Kiss Henriett, Nádel Tamás, dr. Róna Iván, Vadász Gáborné, dr. Várnai György, Keszler Gábor, Kurucz Ákos, Szántó György.

A Választási bizottság az alábbi összetételben áll fel:
Fináli Péter
Gerő Péter
Jung Tamás
Kovács Gábor
dr.Kurucz Ákos
Róth László
Soron András
Zaller László

A Számvevő-számvizsgáló bizottság összetétele:
Ács Tamás
László Gábor

A megválasztott tisztségviselőknek szívből gratulálunk, és eredményes munkát kívánunk!