Szállodákba menekítik a vallásos zsidókat Bnei Brakból

Szállodákba menekítik a vallásos zsidókat Bnei Brakból

Több ezer idős, vallásos zsidót menekít ki a kormány Bnei Brak városából, ahol kiemelkedően magas a fertőzöttek száma. Hotelekben szállásolják el őket az egészségük érdekében. A Bnei Brak városban élő hárediek közül szinte mindenkinél pozitív teszt születik, akit koronavírus gyanújával vizsgálnak.

Naftali Bennett védelmi-, és Aryeh Deri belügyminiszter közös tervvel készül arra, hogy katonai segítséggel kimenekítsék az ország egyik legvallásosabb közösségének idősebb tagjait onnan, ahol hetek óta nagy számban fordulnak elő koronavírusos megbetegedések.

Bnei Brakból főleg a 80 év felettieket fogják elszállítani olyan szállodákba, amelyek a turistaszezon lenullázódása miatt most az IDF egységei bérelnek majd ki azért, hogy saját veszélyeztetett állampolgáraikat biztonságos helyen tudhassák.

A miniszterek tervét a pénzügyi tárca 75 millió sékeles költségvetéséből valósíthatják meg, előzetes kalkulációk alapján mintegy 4500 embert fognak hotelekben elhelyezni. Azok, akik a város 60 és 80 év közötti rétegéhez tartoznak, szigorú otthoni karanténban kell hogy legyenek, a város többi lakójától pedig azt várják el, hogy kerüljék az érintkezést más embertársaikkal, és kövessék a kormány higiéniai intézkedéseit.