Megvalósult a BZSH Révay utcai kollégiumának korszerűsítése

Megvalósult a BZSH Révay utcai kollégiumának korszerűsítése

Megvalósult a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Scheiber Sándor Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium (Révay utca) épületének korszerűsítése.

A KEHOP- 5.2.3 kódszámú pályázati felhívás keretében a Budapesti Zsidó Hitközség 120,00 millió Ft európai uniós vissza nem térítendő támogatásban részesült „A BZSH Scheiber Sándor Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium épületének energetikai korszerűsítése II. (Révay utca)” című energetikai projekt megvalósítása céljából.

A BZSH Scheiber Sándor Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium épületének (megvalósítási helyszín: 1065 Budapest, Révay utca 16. szám) energetikai fejlesztése keretében korszerűsítésre, illetve részleges cserére kerültek az épületgépészeti rendszerek. A projekt fő elemét képezte az elavult állandó hőmérsékletű gázkazánok kondenzációs fali kazánokra, illetve a meglévő radiátorok acéllemez lapradiátorokra történő cseréje. A fűtőtestekhez előbeállítós termosztatikus szelep kapcsolódik, hozzájárulva a fűtési energia megtakarításához. A fejlesztés során a világítási rendszert is korszerűsítették, a régi világítótestek helyett LED fényforrások kerültek beépítésre. A projekt során 63 db napelem is elhelyezésre került a tetőn, ezáltal növelve a megtakarítást és népszerűsítve a környezetbarát megoldásokat.

A projekt további elemét képezte a nyílászárók korszerűsítése. Az épület helyi védettségi előírásait szem előtt tartva, a külső ablakszárnyak felújítása valósult meg, a belső szárnyak pedig kétrétegű hőszigetelő üvegezésű szerkezetre kerültek cserélésre. A padlásfödém, lapostető valamint az udvarra néző külső falak utólagos hőszigetelése is hozzájárult az épület egészének energetikai korszerűsítéséhez, valamint nem utolsó sorban az épületen belüli hőérzet javulásához.

A fejlesztés eredményeként jelentősen csökkent 100%-os kihasználtsággal funkcionáló épületünk energiaigénye, annak közüzemi költségei. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt elszámolható bruttó költsége összesen 120,00 millió Ft, mely teljes egészében vissza nem térítendő támogatásból került finanszírozásra.

A projekttel kapcsolatban további információ kérhető a palyazat@bzsh.hu címen.