Több zsinagóga is megnyitott, de figyelni kell továbbra is a szabályok betartására

Több zsinagóga is megnyitott, de figyelni kell továbbra is a szabályok betartására

Bár több budapesti zsinagógában is elkezdődtek már a közös imádkozások, a vírushelyzet még nem ért véget, így fontos, hogy betartsuk az előírt szabályokat.

Közel három hónapos szünet után az elmúlt hétvégén végre újra személyesen is részt vehettünk istentiszteleteken. A zsinagógáinkban való tartózkodásra szigorú előírások vonatkoznak, s mivel többen jelezték, hogy egyes helyeken nem mindenki vette kellően komolyan a szabályokat, szeretnénk arra kérni hittestvéreinket, hogy szigorúan tartsák be az egészségügyi óvintézkedéseket.

Kérjük, hogy a közösségi helyiségekben mindig viseljenek maszkot, vegyék figyelembe azt az előírást, hogy megfelelő biztonsági távolságot kell tartanunk egymástól, a Tórát pedig egyelőre sajnos sem megérinteni, sem megcsókolni nem ajánlott.

Kaptunk még egy fontos jelzést, ezt is megosztjuk önökkel: habár a zsinagógákban egyelőre csak korlátozott létszámban lehetünk jelen, legyünk figyelemmel arra, hogy mindenki kényelmesen elhelyezkedhessen. Ugyanis volt olyan zsinagóga, ahol a nők számára kijelölt helyen nem volt elegendő ülőhely – kérjük zsinagógáink vallási és világi vezetőit, hogy a járványügyi óvintézkedések ideje alatt erre is legyenek tekintettel.

Hiába érezzük magunkat egészségesnek, hiszen ha tünetmentes vírushordozók vagyunk, akkor esetleges veszélynek tesszük ki sérülékenyebb hittestvéreinket. A betartandó intézkedésekről ebben a cikkünkben olvashatnak részletesebben.

Figyeljünk és vigyázzunk egymásra! Köszönjük megértésüket!