Megdöbbentő adat: a fiatal felnőtt amerikaiak kétharmada szinte semmit se tud a holokausztról

Megdöbbentő adat: a fiatal felnőtt amerikaiak kétharmada szinte semmit se tud a holokausztról

Megdöbbentő eredményeket hozott a New York-i központú, a holokauszt túlélőinek anyagi követeléseivel foglalkozó tanács, a Claims Conference kutatása, amelyben 18-39 éves amerikaiakat kérdeztek a holokauszttal kapcsolatos ismereteikről.

Ez alapján közel kétharmaduk nem tudja, hogy hatmillió zsidót öltek meg a holokauszt idején, és tízből egy ember azt hiszi, maguk a zsidók okozták a holokausztot. A megkérdezettek 48 százaléka egyetlen koncentrációs tábort sem tud megnevezni, és 23 százalékuk lehetségesnek gondolja, hogy a holokauszt egy mítosz, vagy legalábbis el van túlozva. 12 százalék azt mondta, sosem hallott róla, vagy nem biztos benne, hogy hallott valaha a holokausztról.

Jelentős arányban, 56 százalékban találkoztak már náci szimbólumokkal, és közel 50 százalékában holokauszttagadó véleményekbe is belefutottak a közösségi médiában vagy máshol.

A megkérdezettek kétharmada szerint tanítani kell az iskolában a holokausztról, és 70 százalékban elfogadhatatlannak tartják a neonáci nézeteket.

A kutatás országszerte ezer interjún alapult, ezen kívül államonként tovább 200-200 interjút vettek fel.