Megemelték a maszkviselés elmulasztásáért kiszabott bírságot Izraelben

Megemelték a maszkviselés elmulasztásáért kiszabott bírságot Izraelben

Az izraeli államvezetés úgy döntött, hogy a maszkviselés elmulasztására kiszabott bírságot 200 sékelről (18 000 Ft.) 500 sékelre (45 000 Ft.) emelik. Továbbá megszavazták egy nemzeti végrehajtási igazgatóság létrehozását, amely felügyeli, utasítja és koordinálja a különféle végrehajtó szerveket, és kijelentették, hogy megpróbálják erősíteni a helyi hatóságok végrehajtó állományát az ország egész területén.

A kabinet tagjai megszavazták a kockázatnak kitett lakosság, különösen az idős emberek fokozott tesztelését és védelmét. Továbbá vizsgálják annak lehetőségét, hogy a munkavállalók „kapszulákban” dolgozzanak – korlátozott, állandó munkavállalói csoportok – hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát.

Kedd reggelre 21246-re emelkedett a megerősített koronavírusos betegek száma Izraelben. Az elmúlt 24 órában 377 új esetet regisztráltak. Százkilencvennégy beteget kezelnek kórházban, 42 állapota súlyos, közülük 27 lélegeztetőgépre szorul.

Az aktív esetek száma 5127, a felgyógyultaké 15812 míg az elhunytaké 307.

Az izraeli katonaság is új korlátozásokat vezetett be a katonák számára azzal a céllal, hogy limitálja a fertőzés terjedését a csapatok között.

A bázisokon szolgáló katonákkal közölték, hogy készüljenek fel arra a lehetőségre, hogy egy hónapig nem távozhatnak, a szabadságon lévő katonák számára tilos klubokba, bárokba, mozikba és más nagy tömeget vonzó helyszínekre menni, és utasították őket, hogy a lehető legkevesebb ideig tartózkodjanak zárt nyilvános tereken; az üléseket 10 résztvevőre korlátozzák, míg a konferenciák zárt térben 50 míg nyílt téren 100 résztvevőre korlátozódnak; A katonák számára jelenleg tilos a vonaton utazás.

A hadsereg visszatér a „kapszula” rendszerhez is, ily módon a katonák a műszakokat ugyanazzal a személyzettel végezik, hogy minél kevesebb emberrel kerüljenek érintkezésbe.