Március 14-én ismét a forradalom és szabadságharc hős zsidó honvédjeire emlékezünk

Március 14-én ismét a forradalom és szabadságharc hős zsidó honvédjeire emlékezünk

A Magyar-Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) a 170 éves jubileumi évforduló alkalmából ismét megemlékezik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hős zsidó honvédjeiről.

Március 14-én 15:30-kor a Dohány utcai zsinagóga előtti Herzl Tivadar téren kerül sor az ünnepségre, amelynek fővédnökei Tarlós István főpolgármester és Prof. Dr. Hermann Róbert, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnok tud. helyettese.

A program keretein belül felhangzik a Himnusz, valamint elhangzanak szavalatok, ünnepi köszöntők – történelmi áttekintés, névsorolvasás a hősök leszármazottaival. Átadják a Magyar –
Zsidó Emlékezet Díjat is, valamint sor kerül galambröptetésre, lovas-katonai tiszteletadásra, díszlövésre, koszorúzásra, felhangzik a hősi halottakért mondott ima, a Sófár hangja, a Szózat, és elhelyezésre kerülnek az emlékezés kövei.

A szervezők kérik a férfiakat, hogy ügyeljenek a fejfedő viselésére, akik inyenes kóser vattacukorral és az első 500 résztvevőnek emlék-ajándéktárgyakkal kedveskednek.

“Legyen ez nap is az összefogás – megbékélés – egyenlőség – testvériség napja, jöjjenek el, hogy méltóképp emlékezhessünk, és NE feledjünk!!!”