Madárinfluenzás eseteket regisztráltak a héten Izraelben

Madárinfluenzás eseteket regisztráltak a héten Izraelben

Nem elég, hogy a koronavírus folyamatosan sújtja Izraelt, most egy újabb fertőzéssel is meg kell küzdeniük.
A Jerusalem Post a Mezőgazdasági Minisztérium közleményére hivatkozva arról számolt be, hogy két madárinfluenzára utaló esetet diagnosztizáltak az országban.

Az első esetet a jeruzsálemi Bibliai Állatkertben rögzítették egy hattyúnál. A pozitív tesztet követően az összes szárnyas állatot izolálták, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium eljárásának megfelelően hajtanak végre, amikor egy madárpopulációban madárinfluenza-törzs található.

A minisztérium közölte, hogy szorosan együttműködnek a Bibliai Állatkerttel a járvány megfékezésében, mivel a vírus a vadon élő madárpopulációkat, valamint az állatállományt és a baromfikat egyaránt károsítja.

A másik esetet egy tyúkólban fedezték fel Kibbutz Revadimban. A minisztérium korlátozásokat vezetett be a térségben lévő gazdaságok számára, hogy megakadályozzák a járvány továbbterjedését más helyekre. A tyúkólban 19.000 szárnyas található.

Dr. Ram Katz, a Mezőgazdasági Minisztérium Állategészségügyi Szolgálatának baromfi-egészségügyi főorvosa a fertőzött gazdaság tíz kilométeres körzetében elrendelte a csirketelepek bezárását. A minisztérium tisztviselői továbbá folyamatosan figyelemmel kísérik a madarak populációját a karantén alatt.