A krízismenedzsment döntött: Ismét bezárnak a zsinagógák

A krízismenedzsment döntött: Ismét bezárnak a zsinagógák

A mai miniszterelnöki interjú újabb korlátozásokat nem jelentett be, a kormány szeptember elsejétől várhatóan a határátlépés rendszerén fog jelentősen változtatni.

A fertőzöttek száma a mai nappal 132 fővel tovább emelkedett. Több budapesti zsinagóga vezetése, élve a számukra biztosított lehetőséggel úgy döntött, hogy a zsinagógáikat bezárják és on-line térben fogják I’tentiszteleteiket megtartani. A körzeti elnökök közül többen határozott iránymutatást kértek. Erre is tekintettel a Krízismenedzsment döntéshozói konszenzusban úgy határoztak, hogy a zsinagógai I’tentiszteleteket a mai nappal kezdődően , azaz 2020. augusztus 28-tól határozatlan időre felfüggesztik.

Külön megvizsgálták a vasárnapi MAZSIHISZ közgyűlés megtarthatóságát. A szakvélemények szerint, amennyiben a szociális távolságot és a maszkviselést a jelenlévők betartják, a Dohány zsinagóga folyamatos átszellőztetése és a küldöttek teljes körű tesztelése a kockázatokat minimális szintre szorítják. Ugyanezen biztonsági szintet máshol nem tudunk biztosítani.

A Közgyűlésre a beléptetés a Síp u 12 felől lesz.

Orbán Viktor miniszterelnöki interjújában hangsúlyozta, hogy a magyar kormány a személyes találkozáson alapuló oktatási rendszert tartja követendőnek, ezért a Krízismenedzsment külön figyelmet fordít iskoláink egészségbiztonsági helyzetének folyamatos fenntartására.