Mazsihisz-BZSH krízismenedzsment: betartandó protokolok

Mazsihisz-BZSH krízismenedzsment: betartandó protokolok

Az elmúlt hetekben, ahogy azt a hírekből is hallhattuk, folyamatosan csökkent Magyarországon a COVID fertőzések száma. A magyar kormány intézkedéseivel párhuzamosan a Mazsihisz-BZSH Krízismenedzsment is könnyítéseket vezetett be a Hitközség intézményeiben, melyek lehetővé tették a hitélet folytatását.

Könnyítettünk intézményeink látogatásán és a korábbi hőmérsékletmérési- és bejelentési kötelezettséget eltöröltük. Fenntartottuk ugyanakkor azokat az intézkedéséket, melyek a hittestvéreink és kollegáink egészségmegőrzését szolgálták, ilyenek pl. maszkviselés, távolságtartás, fertőtlenítés. Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a könnyítések oda vezettek, hogy körzeteinkben hittestvéreink megfeledkeztek ezekről a biztonsági előírásokról, ami nagy mértékben jelent egészségügyi kockázatot a teljes közösség számára.

Ezért szeretnénk még egyszer összefoglalni azokat a protokollokat, amiknek betartását a jelenlegi helyzetben is feltétlenül szükségesnek tartjuk:

▪ Intézményeinkbe a belépés csak védettségi kártyával lehetséges
▪ Azok a dolgozóink, akik nem rendelkeznek védettségei kártyával, heti legalább egy alkalommal kötelező PCR tesztet kell, hogy csináltassanak
▪ Intézményeink területén FFP2 maszk viselése kötelező
▪ Intézményeinkben kötelező a 1,5 méteres távolságtartás
▪ Zsinagógáinkban a hitélet gyakorlása a fenti szabályok betartása mellett lehetséges
▪ Külföldi tartózkodás után intézményeinket csak negatív PCR teszt bemutatása után lehet látogatni
▪ Abban az esetben, ha valakin jelentkeznek a betegség tünetei azt kérjük, hogy azt azonnal jelezze, és addig ne látogassa intézményeinket és programjainkat, amíg nem tekinthető gyógyultnak.

Kérjük a protokolljaink szigorú betartását!