Nyolcvanhatmillió sékel a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésére

Nyolcvanhatmillió sékel a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésére

Csütörtökre 108.964-re emelkedett a megerősített koronavírusos betegek száma Izraelben.

858 beteget kezelnek kórházban. 428 állapota súlyos, közülük 124 lélegeztetőgépre szorul, 173 állapota pedig közepesen súlyos.

Az aktív esetek száma 21.145, a felgyógyultaké 87.017 míg az elhunytaké 877.

Jiszráel Katz pénzügyminiszter és Beni Gantz védelmi miniszter bejelentette, hogy 86 millió sékel (7,6 milliárd forint) támogatást folyósítanak a Biológiai Kutatóintézet számára a koronavírus-oltás fejlesztéséhez. A pénzt az emberi kísérletek finanszírozására szánják, amelyek az őszi nagyünnepek után, októberben kezdődnek.
„A Biológiai Kutatóintézet manapság egy nemzeti életmentő projekten dolgozik, és kötelességünk, hogy biztosítsuk az ehhez szükséges eszközöket” – mondta Gantz. Katz hozzátette, hogy a támogatás elkülönítése része a „hatalmas erőfeszítéseknek, amiket az izraeli gazdaságért teszek”.

Dr. Sharon Alrai, a közegészségügyi szolgálatok vezetője szerint úgy tűnik, hogy a koronavírus járvány a következő hónapokban fenyegetés marad a nagyközönség számára.
“A koronavírus legalább a tél végéig velünk fog maradni, lehetetlen felgyorsítani az oltás kidolgozását.” – mondta a katonai rádiónak