Koronavírus: az elkövetkező két hétben csökkenésre számítanak Izraelben

Koronavírus: az elkövetkező két hétben csökkenésre számítanak Izraelben

Csütörtök reggelre 88.733-ra emelkedett a megerősített koronavírusos betegek száma Izraelben. 760 beteget kezelnek kórházban, közülük 386 állapota súlyos, 114-en lélegeztetőgépre szorulnak.
Az aktív esetek száma 23416, a felgyógyultaké 64674 míg az elhunytaké 643.

Hezi Levi, az Egészségügyi Minisztérium főigazgatója arra számít, hogy Izraelben körülbelül két hét múlva csökkenni fog a koronavírus-esetek száma.
“A jelenlegi körülmények között körülbelül két héten belül csökkenni és stabilizálódni fog a betegség terjedése. Még nem fogjuk elérni azt a kis számot, amely lehetővé teszi a fertőzési láncok megszakítását, de haladni fogunk az ahhoz vezető úton”- nyilatkozta Levi.

Joáv Kish egészségügyi miniszterhelyettes a Kan Bet-nek nyilatkozva azt mondta, hogy az emberek nem tartják be kellőképpen az irányelveket, ami segíti a koronavírus terjedését.
“Ha komolyabb figyelmet fordítanánk az iránymutatások betartására, akkor nem lennénk abban a helyen, amelyben vagyunk… Jelenlegi politikánk az, hogy a meghatározott régiókra összpontosítsunk, ahol a vírus átterjedése különösen magas.”