A koronavírusból felgyógyultak száma magasabb az aktív esetekénél Izraelben

A koronavírusból felgyógyultak száma magasabb az aktív esetekénél Izraelben

A reggel közölt frissített adatok szerint 15870-re emelkedett a megerősített koronavírusos esetek száma Izraelben. Száztizenhét beteg állapota súlyos, közülük 85 lélegeztetőre szorul. A felgyógyultak száma 8412, az elhunytaké 219.

Az Egészségügyi Miniszterium közölte, hogy kedden 10881 míg hétfőn 10476 tesztet hajtottak végre.

A Palesztin Hatóság területén 507 koronavírusos esetet regisztráltak, a felgyógyultak száma 94, az elhunytaké 4. A Hamász terrorszervezet irányítása alatt álló Gázai övezetben a megerősített fertőzöttek száma 17.

Csütörtök reggel nyolc órától kezdve elévült a kabinet egyik rendelete, mely a sporttevékenységek végzését a lakóhelytől 500 méteres körzetre korlátozta. A lakóhely elhagyása 100 méternél távolabb, leszámítva az élelmiszer és egyéb szükségletek beszerzését, továbbra is tiltva van. Valószínűleg a kabinet hamarosan feloldja ezt a rendelkezést is, mivel a rendőrség jelezte, hogy a számos korábban bevezetett enyhítő intézkedés következtében ennek ellenőrzése nem megoldható.

A koronavírus kitörése miatt bezárt bevásárlóközpontok és piacok Izraelben csak akkor nyithatók meg újra, ha kifejlesztésre került egy olyan követőrendszer, amely minden látogatót megfigyel. Minden vásárlónak telepítenie kell majd egy nyomkövető alkalmazást a telefonjára, hogy beléphessen a bevásárlóközpontokba és a piacokra, miután ezek újból megnyílnak. Az alkalmazás, amely már a fejlesztési szakaszban van, része lesz egy ellenőrző rendszernek, amely lehetővé tenné a hatóságok számára, hogy folyamatosan információt kapjanak a látogatók számáról.

Az alkalmazás lehetővé tenné a hatóságoknak, hogy nyomon kövessék a megerősített és feltételezett koronavírusos betegek által meglátogatott helyeket, lehetővé téve az érintkezések gyors nyomon követését.